Itt Belgiumban, ahogy otthon is, minden nagyobb városban akad egy-egy karácsonyi vásár. Múlt hétvégén vasárnap Brüsszelben töltöttük a családdal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Csütörtök este még Amszterdamban ittunk forralt bort egy karácsonyi vásáron.

 Szombat este kimentünk a Szent Katrina téren levő vásárt néztük meg. Szerencsére „jó” időnk volt. Ez azt jelenti, hogy gyönyörűen szakadt a hó, és a nagy tömeg ellenére is igazán kellemes hangulata volt a vásárnak.

 Természetesen a kulináris élményekből soha nem elég, így kipróbáltuk az osztrigát, amit a vásári forgatagban lehetett kapni. Jobb volt, mint amire számítottam. Az érdekes az volt ebben, hogy előző nap beszélgettünk az osztrigáról, mert nyers hagymás heringet ettünk a hollandoknál előző nap. Szóval sikerült átesnem a nyers tengeri herkentyűk kóstolásán is. :-)

Az est fénypontja egy Michelin által ajánlott étterem volt. (Sajnos a nevét nem jegyeztem meg.) Szerencsénk volt, hogy viszonylag korán érkeztünk, mert még akadt hely. Igaz, az étteremben nagyon szűkösen voltak az asztalok.

Az előétel egy kanálnyi zöldséges krém volt, majd jött egy leheletnyi spenótleves. A főétel fácánhús volt szósszal. Desszertnek pedig csokimousse volt vaníliafagylalttal. Nagyon fincsi volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tegnapelőtt este pedig kimentünk a Leuveni karácsonyi vásárra is. Sajnos pénteken nem volt lelki erőnk kimenni, pedig kaptunk VIP belépőt a ceremóniára... :-) Itt ez nagy eseménynek számít. Egyébként a vásár szerintem nagyon nagy, mert két egymás melletti téren állnak a sátrak. Amit mindenféleképpen ki kellett próbálnunk, az a forró tojáslikőr (warme advocaat), aminek itt nagy hagyománya van. Nagyon hangulatos volt. A hangulatot egyedül a város egyik jelképe a tűre szúrt légy rontotta kissé el.

Egyébként elnézést, hogy nem jelentkezünk mostanában gyakrabban. Rengeteg tennivalónk van. Dezső sokat tanul, nekem pedig egyéb tennivalóim akadnak…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr782516536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása