Még az oroszoknál való vásárlás előtt egy ázsiai boltban élvezhettük ki kíváncsiságunkat. Már az első öt méteren a fellegekben érezhettük magunkat az egzotikus gyümölcsök, és nasik hadától. Vasárnap Dezső gyönyörűen elkészített tányérjának az alapját egy zöld kartonhajtású műanyagnak kinéző lap adta, melyről a mai nap kiderült, hogy ehető zöldség.:-O Persze nem ettük meg, mert azt hittük, hogy az csak dísz. Találtunk szárított algát maki készítéséhez, majomkenyérhez hasonló nassolni valót, kókuszvizet. Ami nekem nagyon tetszett, és tuti fogok venni egyszer az rózsaszín gumicukorra hasonlító izé, amit a csomagolás szerint tejjel szokás fogyasztani. Láttunk tengeri uborka jellegű növényt is, de ez már nem az első találkozásunk volt vele. Valamint ezt a „csodálatos” gyümölcsöt.Durián a neve

 Ilyet még sosem láttam. Meg akartuk volna venni, de sajnos nem volt kiírva az ára, így inkább nem vállaltuk be. Ráadásul egy-egy darab volt vagy 2,5-3 kilós. Egyszer tuti ezt is meg fogom kóstolni.Közületek kostolta már valaki?

Ebben a boltban vettünk magunknak „vészkajának” tésztaleveseket. Kijelentettem, hogy mindegyikből szeretnék venni egyet, hogy el tudjuk dönteni, melyiket vesszük a legközelebb. A boltban különböző helyeken elszórva voltak a zacskók, így miután kb. 15 különböző leves volt a kosarunkban, azt hittük, már mindent vettünk. Néhány méterrel arrébb Dezső megkérdezte, hogy biztos, hogy minden tésztát meg akarok-e most kóstolni? Ekkor körülnéztem, és megpillantottam, amit Ő is: Még 20 féle különböző tésztalevesből lehetett válogatni. Így egyelőre nem kóstolunk meg mindent, de mindenféleképpen a hosszabbtávú terveink között szerepel.  :-) Ma például citromos-masalás rizstésztát, valamint sima egyszerű currys tésztát kóstoltunk. Természetesen még bőven lenne mit említenem a thai sörön keresztül az érdekes fagyasztott kajákon át a török sörig bezárólag, de akit érdekel, menjen el ebbe a boltba, mert hihetetlen élmény volt. (Szerintem közel egy órát töltöttünk egy közepes méretű boltban böngészve az egzotikus ételeket és italokat. :-))

A bolt pedig: Belgiumban, Leuvenben A Brusselsestraat és a Goudsbloemstraat kereszteződésénél található. Itt van a honlapjuk: http://www.exoticworld.be/index.asp aki nem tud hollandul, a googlefordító segítségével angolra, vagy akár magyarra is fordíthatja. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr492443906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pozsi83 2010.11.12. 18:25:18

Mi Amsterdamban egy evig a kinai negyedben laktunk. Na az vicces volt, a kornyeken volt vagy 5-6 kinai bolt, az aruk 80%-rol nem tudtuk, hogy micsoda. Es minden szombaton tesztalevest ettunk jo sok honapon at :) Max 35 cent egy fore, nagyon durvan olcso.

Hollandul tudtok mar, tanultok?

Tengerke 2010.11.14. 12:54:17

@pozsi83: Szia Pozsi!
Húúú, az biztos izgi lehetett. A részemről biztos megkóstoltam volna mindenféle olyan dolgot, amit nem tudok, hogy mi...
Hollandul tanultunk otthon egy magántanártól, illetve itt van egy olyan intézet, amit úgy hívnak, hogy ILT, ahol nagyon olcsón lehet nyelvet tanulni. Dezső ott tanul, én pedig egy beszélgető klubba járok, ahol fejleszthetem a tudásomat. Amiért nem vagyok motivált a holland tanulására, mert itt még a takarítónő is beszél angolul, mert a TV-t angolul nézik felirattal.
Amikor csak tehetem igyekszem hollandul kommunikálni, de pl. a közértben is angolul válaszolt egy nő, mert nem tudott hollandul. De az is előfordult már, hogy valaki mondta, hogy kommunikáljunk inkább angolul, mert azt biztosan jobban beszéljük.

No és Ti? Tanultok/tudtok hollandul? Hogy megy? Tapasztalatok a hollandokkal?

pozsi83 2010.11.14. 19:16:58

Hat igen, Hollandiaban is mindenki beszel angolul. Foleg Amsterdamban.

Mi korabban tanulgattunk egy kicsit, volt egy egyhetes intenziv kurzus, a munkaltatom intezte. De aztan abbamaradt a dolog. Par hete derult ki, hogy hosszabb tavon is maradunk, ugyhogy most beiratkoztunk egy onkormanyzati kurzusra, remelem jo lesz.

Egyelore szinte minden tetszik itt, ezert is akartunk mindenkepp maradni. A mindennapi elet kellemes, biciklivel jarunk mindenhova, szendvicseket eszunk ebedre es meleget a korai vacsorara. Nagyon birjuk pl. a hollandok egyenesseget, korrektseget. De szemelyesen nem igazan ismerunk senkit se, a munkatarsak majdnem mind kulfoldiek, s magatol ertetodo modon en is inkabb a kulfoldiekkel haverkodtam. Kivancsi vagyok, hogy hosszu tavon ez valtozik-e majd.

Ha Amsterdamban jartok, majd irj elotte, akkor osszefuthatunk! Annyira nem is vagyunk messze!

Tengerke 2011.01.21. 15:33:19

Végre megkóstoltuk.... Olyan a szaga, mint egy adag rohadó töltöttkáposztának. Ez egy kicsit az ízén is visszajön... :-D

vplp 2015.12.13. 10:22:17

@Tengerke: A duriánt mi is kóstoltuk egyszer régebben, elképesztő ízhatás: olyan, mintha fokhagymás késsel vágnád a barackot..:) nekünk nem ízlett. De az biztos, hogy különleges.. És tuti egy csomó minden van benne, amitől egészséges és minden nap kéne enni. :)
süti beállítások módosítása