2011.06.21. 12:09
Flamand Carbonade, avagy pörkölt belga módra
Ez az étel egy hagyományos, marhahúsból készült belga étel, mely elkészítésében egy kicsit hasonlít a magyar pörkölthöz. Ugyan a kész étel íze egy kicsit édesebb és savanyúbb, mint a mi pörköltünk, de így is igen ízletes. Az itteniek Carbonadenak, vagy Stoofvleesnek hívják.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 0.5 kg marhahús
- 3 dl sör
- fél kk mustár
- 1 fokhagyma
- 1 tk barna cukor
- 1 babérlevél
- 1 szál kakukkfű
- só, bors
-vaj vagy olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Ha a hagyma már kész, akkor hozzáadjuk a kockákra, vagy kisebb szeletekre vágott marhahúst a sót és a borsot és a húst fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a barnacukrot és kevergetés mellett hagyjuk, hogy a hús egy kis színt kapjon. Ha ez megvan, akkor felöntjük a sörrel és hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a mustárt. Összekeverjük, majd fedő alatt főzzük. Amikor a hús puhára főtt (1 – 1 és negyed óra), levesszük a fedőt és forrni hagyjuk, amíg a leve elég sűrű nem lesz.
Tipp: Ha nincs barna cukrunk, akkor használhatunk egy kis édes kecsapot is.
Az így elkészült ételt főtt vagy sült krumplival tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
uluk4i 2011.06.21. 13:57:33
Szíves engedelmeddel forrásként használtalak: hu.wikipedia.org/wiki/Stoofvlees
uluk4i 2011.06.21. 17:26:05
Tengerke 2011.06.28. 10:21:52
Tengerke 2011.07.09. 14:45:49
Mostanra el is jutottam odáig, hogy le is írjam Neked: MAIZENA Express voor bruine sausen 250 g - ezt használják a Carbonade barna szószához.
Utolsó kommentek