Ahogy az előző bejegyzésben említettük, ellátogattunk a virágtőzsdére Aalsmeerbe. Több dologból is fantasztikus élmény nyújtott.

 Először is a világ egyik legnagyobb épületében található nem messze Amszterdamtól. Az épület már kívülről is meglehetősen robosztus látványt nyújtott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tőzsdén kereskedett virágok nagy része Kenyából érkezik, és a világ számos pontjára halad tovább. A virág útja a kiskereskedőkig rendkívül gyors, ugyanis a teljes folyamat fantasztikus hatékonysággal van leszervezve. A virágok délután 5-kor még a kertben vannak, míg másnap 10-re már a kiskereskedőknél a világ bármely táján. Elég hihetetlen, ugye?

Hogyan is valósítják ezt meg? A virágok, miután Hollandiába érkeznek, bekerülnek a raktárépületbe, ahol leltárba veszik őket, majd bemutatják a virágbrókereknek, akik licitálhatnak a virágokra. A licitek nagyon gyorsak, és ami a legérdekesebb, hogy felülről indulnak. Ez azt jelenti, hogy aki sok virágot szeretne venni kénytelen magasabb árat fizetni a termékért. A licit természetesen addig folytatódik, amíg van az adott termékből.

A termékeket miután eladták, és összekészítették a repülőtérig egy automatizált rendszer szállítja el. Ez a gyorsaság a nagy titka a holland virágkereskedelemnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aki Amszterdam környékén jár, annak szerintem megéri kimenni. Van tömegközlekedés, és a belépő sem túl drága (5-10 euró/fő), plusz az étterem is elég jó. ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr602509550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Handi Péter - FOKFÖLDI IBOLYA 2010.12.12. 11:18:20

A cserépben nyíló fokföldi ibolyát anyja halála után A. hozta el a lakásból, mint olyan örökséget, ami a maga módján folytatja az életet. A sűrű, húsos, mélyzöld levélcsomókat szétültette, szaporította. Húsz éven át a fürdőszoba mosdótáljának káváján z...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása