Tengerke 2011.06.04. 13:17

Cirkusz fesztivál

Mivel itt Belgiumban egyeseknek 4 napos hétvége volt. (Csütörtökön Jézus mennybemenetelét ünnepelve (áldozó csütörtök), majd péntek kötelező szabadság az irodai dolgozóknak) így remek alkalom volt ez a fesztiválokra mindenütt. Csütörtökön Namurben jártunk, ahol szintén fesztivál volt. Amiről most Nektek szeretnék azonban írni, az a Leuveni cirkusz fesztivál, ami a napokban (júni 2-5) kerül megrendezésre.

 

Véletlen volt, hogy bekeveredtünk a városba, ugyanis éppen speedmintonoztunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy szurkolók fantasztikus hanggal megörülnek valaminek. Ekkor döntöttük el, hogy bemegyünk a városba. Éppen belgium-törökország selejtező meccs volt. Mivel a 4 fős társaságból 3-an nem vagyunk nagy foci rajongók, ezért tovább indultunk, mert mondtam Nekik, hogy olvastam egy fesztiválról. Miután megtaláltuk a fesztivált a Ladeuze plein környékén, ahol finom olasz sütiket, sajtokat, angol, amerikai, osztrák és magyar vásárfiát is lehet vásárolni, megláttuk a tér felett kifeszített kötél rengeteget. Kíváncsian vártuk, hogy mi is lesz a műsor. Az egyik műsorszám az volt, hogy egy Michel Menin nevű úriember végigsétált a levegőben a tér egyik sarkától az egyetemi könyvtár tornyáig 62 méter magasságban. Aztán következett a tűzijáték, ami igazán látványos volt. Képzeljétek el, hogy 3 emeleten álltak dobosok, akik olykor átváltottak egyéb ütős és rázós hangszerekre, velük szemben a karmester is dobbal és egyéb hangszerekkel, majd a zenei csattanóknál , szüneteknél tűzijáték. Hihetetlenül jól nézett ki és fantasztikus élmény volt! Miután a tűzijáték véget ért, következett egy tűzcirkusz, ahol a tér több pontján szórakoztatták a közönséget tűzdobálással, tüzes golyógurítással, tüzes bábokkal stb. Sajnos mivel egyenesen a parkból mentük az ütőkkel a kezünkben, így nem volt nálunk fényképező sem telefon, hogy meg tudjuk örökíteni az eseményeket, így mások fényképei, videói közül válogatunk Nektek!
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr482956386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása