A belgákról érdemes tudni, hogy nagyon szeretik a finom, friss húsokat és tudják is, hogy hol lehet azt beszerezni. Itt Leuvenben például van egy húsbolt, ahol szinte kivétel nélkül mindig 20 perces sor áll, de szombatonként a sor rendszeresen az utcán tekereg. Ez a Rondou, mely családi vállalkozásként működik. Számomra meglepő volt, hogy a boltban lehetőség van interneten keresztül történő rendelésre is, így az ember csak beugrik a boltba, majd beáll a kasszához fizetni és így nem szükséges kiállnia a sort.

Az étel, amiről ma írok nektek, az a blinde vink (magyarul vak pinty). A blinde vink egy fűszeres darált hússal töltött vékony hússzelet, melyet a henteseknél elkészítve lehet kapni. Ennek is rengeteg elkészítési módja van, de először általában megsütik. 

 

 

Blinde vink paradicsomos szószban

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej összevágott hagyma
  • olaj
  • 4 db blinde vink
  • 1 liter paradicsom lé
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • cukor
  • fűszerek (majoránna, bazsalikom, zellerzöld)

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben olajon megpirítom a kockára vágott hagymát, majd amikor már üvegesre sült, rátesszük a blinde vinket és közepesen átsütjük. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a paradicsom sűrítményt (hogy jó sűrű legyen a lé), majd ízlés szerint hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fűszereket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr172797415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása