2011.04.05. 13:53
Belga konyha - blinde vink
A belgákról érdemes tudni, hogy nagyon szeretik a finom, friss húsokat és tudják is, hogy hol lehet azt beszerezni. Itt Leuvenben például van egy húsbolt, ahol szinte kivétel nélkül mindig 20 perces sor áll, de szombatonként a sor rendszeresen az utcán tekereg. Ez a Rondou, mely családi vállalkozásként működik. Számomra meglepő volt, hogy a boltban lehetőség van interneten keresztül történő rendelésre is, így az ember csak beugrik a boltba, majd beáll a kasszához fizetni és így nem szükséges kiállnia a sort.
Az étel, amiről ma írok nektek, az a blinde vink (magyarul vak pinty). A blinde vink egy fűszeres darált hússal töltött vékony hússzelet, melyet a henteseknél elkészítve lehet kapni. Ennek is rengeteg elkészítési módja van, de először általában megsütik.
Blinde vink paradicsomos szószban
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fej összevágott hagyma
- olaj
- 4 db blinde vink
- 1 liter paradicsom lé
- 1 doboz sűrített paradicsom
- cukor
- só
- fűszerek (majoránna, bazsalikom, zellerzöld)
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben olajon megpirítom a kockára vágott hagymát, majd amikor már üvegesre sült, rátesszük a blinde vinket és közepesen átsütjük. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a paradicsom sűrítményt (hogy jó sűrű legyen a lé), majd ízlés szerint hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fűszereket.
Jó étvágyat hozzá!
Szólj hozzá!
Címkék: étel recept belgium ebéd
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek