A belga sörök között szinte mindenki megtalálhatja a kedvencét, hiszen rengeteg sörfajtát gyártanak. Ilyenek például a lager, ale, lambic, spontán erjedésű vörös sörök és még sorolhatnánk. 

 

Belgiumban ugyan "csak" 132 sörfőzde működik beleértve a két legnagyobbat a Stella Artoist (AB Inbev) és Alken Maest és a kisebb családi sörfőzdéket is. A belga sörök alkoholtartalma általában magasabb az otthon megszokottól. Talán ezért is palackozzák kisebb kiszerelésben őket, ugyanis a leggyakrabban 250 ml, 330 ml vagy 375 ml-s kiszerelésű söröket láthatunk a szupermarketekben. A Pils sörök 5% körüliek, de az Ale sörök között nem ritka a 10% vagy afölötti alkoholtartalom sem. Érdekesség, hogy egyes sörfőzdék versenyeken akár 40%-os söröket is bemutatnak.  A belgák sörfogyasztási kultúrájához hozzátartozik, hogy minden egyes belga sört a saját jellegzetes poharában szolgálják fel az ideális hőfokon, ami általában pincehideg (8-15 °C). A kedvenc "poharam" a Kwakké, amit a képen is láthattok.

A több, mint 800 féle belga sör közül csak igen kis része kapható szupermarketekben. Aki szeretne minél több sört megkóstolni, annak Belgiumban sörboltba vagy sörfőzdékbe kell elmenni. 

Hogy a belgák sörfogyasztását minél jobban megértsük, ittlétünk alatt már több sörfőzdében is megfordultunk és több sört is megkóstoltunk. Mivel nekünk ez nem volt elég a közelmúltban sörtúrát szerveztünk, amikor több sörfőzdét meglátogatunk, amiről a későbbiekben bővebben is olvashattok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr123170706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása