Tengerke 2011.06.07. 11:39

Brugge

Brugge Európában a legjobb állapotban fennmaradt középkori város. Az ide érkezőt az időutazás, a csodálatos házak, a macskaköves utcák, valamint a bájos csatornák rögtön magával ragadják.

Látnivalók:
Jeruzsálem templom
A templomot az Adornes testvérek építették, melynek a nyolcszögletű harangtornya a világörökség része.  A belépőjegyért nem csak a templom által rejtett értékeket (késő gótikus ólomüveg, halott Krisztus képmását tartalmazó kápolna) nézhetjük meg hanem a Csipke múzeumot és az Adornes kastélyt is. A harangtoronyba külön szükséges belépőt váltanunk.
 
  Beginaudvar
A Belgiumban található világörökség részét képező beginaudvarok közül egy Brugge-ben található. Hangulatos sétákat lehet itt tenni.
Szent Vér Bazilika
Gyönyörű gótikus stílusban épült templom a Burg téren, melyben állítólag Jézus vérből őriznek egy ampullával.  Érdemes megnézni az alsó kápolnát is, amely román stílusával kontrasztos a fenti részekkel szemben. A belépés ingyenes.
Nagyboldogasszony Templom
Ez a lenyűgöző templom a román és a gótikus időkből maradt fent. A templomban Michelangelo Madonna gyermekkel c. szobra is megtalálható. A belépés díjtalan.
Szent János Kórház
A középkori kórház épületében nem csak az építmény szépségében merülhetünk el, hanem megcsodálhatjuk Hans Memling 6 festményét is.
Groeninge Múzeum
 A múzeumban főleg a 12. és a 20. század között Brugge-ben alkotó művészek képeit tekintheti meg a látogató.
Csokoládé Történelmi Múzeum (Wijnzakstraat 2) 
A múzeum a csoki kedvelők számára kihagyhatatlan élményt jelent.
Gyémántmúzeum (Katelijnestraat 43)
A gyémánt múzeumban a gyémántok útját mutatják be a kibányászástól az ékszerekbe kerülésig. A múzeumban 12:15-kor élőben mutatják be, hogyan csiszolják a gyémántot.
Sültkrumpli múzeum (Vlamingstraat, Academiestraat sarok)
A világ egyetlen sültkrumpli múzeuma. :-)
 
Tipp Brugge-be utazóknak:
-          A városba érdemes tömegközlekedéssel érkezni, mert az autó parkolása nem csak drága, hanem maximum 2 órát tudunk a legtöbb helyen egyszerre fizetni, ezzel is akadályozva a teljes kikapcsolódást.
-          A legtöbb bolt vasárnap is nyitva tart, viszont hétfőn egyes boltok zárva tartanak. Így ha hétfőn valamit speciálisat szeretnénk vásárolni, tájékozódjuk, hogy a bolt nyitva tart-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr772964132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása