A közelmúltban Bincheben jártunk, ahol  egy a világörökség részét képező fesztivált tekinthettünk meg.

 Maga a város Belgium Wallon részén helyezkedik el  50 km-re Brüsszeltől. Az amúgy csendes kisváros a karnevál idejére megtelik élettel. Ez a színpompás rendezvényt, mely a világörökség részét képezi, a 14. század óta minden évben megrendezik a keresztény szokásokhoz híven vasárnaptól húshagyó keddig tartó 3 napos időszakban.

A kosztümösök öltözék szerint csoportokba verődve szórakoztatják az idelátogatókat táncos, zenés felvonulás közben.  Érdekességként megemlíteném, hogy minden csoporthoz tartozik zenés kíséret minimum egy dobos formájában, de a nagyobb csoportok mellé fúvósok is csatlakoznak. A dobosoknak központi szerep jut a felvonulás során, ugyanis a hiedelem szerint ők elűzik a rossz szellemeket. A kosztümösök a zene ritmusára hol előre, hol hátrafelé haladnak. A fesztivál csúcspontját a keddi nap jelenti, amikor a felvonulók narancsokat dobálnak a tömegbe. A maszkosok nagy része férfi, míg korukat tekintve 2-80 évesig minden korosztály képviselteti magát.

További fényképeket az alábbi oldalon tekinthettek meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr82749463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása