Tengerke 2011.01.21. 11:45

Belga konyha

Ha már Belgiumban vagyunk, ideje megismerkednünk a tipikus belga ételekkel. Az első recept egy igen egyszerű kis étel: cikória sajttal és sonkával.

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók 2-3 személyre:

  • cikória 4-6 darab
  • fél citrom leve
  • vékony ementáli jellegű sajt szeletek (4-6 szelet)
  • vékony sonkaszelet (4-6 szelet)
  • vaj
  • őrölt bors

 

 Elkészítés:

A cikória külső leveleinek eltávolítása és a végének levágása után főzzük meg a cikóriát sós, citromos vízben 20 perc alatt. Miután megfőtt, csorgassuk le, majd törölgessük meg az cikóriát. Minden cikóriát göngyöljünk bele sonkába, majd sajtba.  Tegyük hőálló edénybe őket, majd tegyünk minden tekercs tetejére egy pici vajat.  Az étel 25-30 perc alatt elkészül. Aki jobban szereti a reszelt sajtot, az helyettesítheti a sajtszeleteket azzal is.  Köretként sült krumplival tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr112602208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása