Mivel most leginkább a hétköznapokat éljük, így nagyon izgalmas dolgok nem történnek velünk. Dezső esténként holland tanfolyamon, meg órán, én pedig állást keresek. Azért van néhány érdekes dolog, amit érdemes megosztani.

A helyi nagybani boltba járunk vásárolni rendszerint. Egyik első ledöbbenésünk az 1 kg-s vaj volt:

Láttunk még 2 literes tejszínt is.

A hollandtanárnőnk és a csokireszelék csomagolása szerint itt a helyiek ezt eszik:

Láttatok már ilyen fura helyen Z betűt? (Nem csodálom, hogy a helyi irodákban a legtöbben csak négy ujjal gépelnek)

 

Aki járt már Amszterdamban, annak ismerősek lehetnek az alábbi képek. Az egyetemi épületeket ellepték a biciklisták. A fotón egy kisebb biciklitárolót és a háttérben vonuló bicikliseket láthattok. Fantasztikus, hogy milyen sokan járnak itt biciklivel.

Sajnos nem gondoltunk előre, hogy a sok diák elszívja majd a piacon levő használt bicikliket, így iszonyatos árakon találtunk csak használt bicikliket. Az ár pedig 200 euró... (Otthon ezért egy hiper-szuper biciklit lehet már kb. venni, míg itt csak egy használt, lepukkant városi biciklit.) Újonnan egy bicikli egyébként 500 és 1500 euróba kerül. Hosszabb keresgélés után már találtunk olcsóbbakat is, és remélem, hogy hamarosan nekünk is lesz egy.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr662355923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezsoe 2010.10.08. 11:57:54

AZÉRT ez a billentyűzet nem semmi. Komoly kihívás ezen keresni a könyveket a könyvtárban. :)

hunylac 2010.10.10. 19:18:12

Hollandiában van egy nagyon népszerű eBay szerű oldal, a Marktplaats.nl, ahol az emberek potom árért, néha ingyen hirdetik meg a már nem kell cuccaikat, mint pl. TV, kanapé, szekrény, bicikli...stb. tényleg akármit megtalálsz. Ha jól tudom, van ennek valami belga megfelelője is, érdemes lenne utána nézni a biciklivásárláshoz. Újat nehogy vegyetek, mert azokat - Amszterdamból kiindulva - nagyon lopják.

Tengerke 2010.10.12. 12:53:24

Köszönjük szépen a tippet! Itt van egy Kringwinkler nevű hely, ahol mindenféle használt cuccot lehet venni (Mi bútort, festményt, poharakat vettünk ott, de vannak játékok, könyvek, háztartási gépek meg ruhák is.) Nagyon tetszik ez a fajta kezdeményezés, és szerintem kis hazánkban is lenne neki foganatja, hiszen tényleg fillérekért megveheted azt, amire szükséged van, más meg örül neki, hogy megszabadulhat tőle. Az eladók részéről külön pozitívum az is, hogy még el sem kell menniük otthonról.
süti beállítások módosítása