Tengerke 2011.10.22. 18:13

Viszlát Belgium

 Már egy ideje nem kaptatok olvasni valót. Ez azért történt, mert hazajöttünk  és az elmúlt hónapunk nagyon pörgősre sikeredett. Belgium és az ott szerzett élményeink nagyon sokszor eszünkbe jutnak. Még van egy csomó dolog, amit szívesen kipróbáltunk/ megnéztünk volna, de egy év sem elég mindenre még akkor sem, ha egy ilyen pici országban él az ember.

 

 Viszont ha már eljöttünk, akkor illene megosztanunk Veletek azt, hogy hogyan is kell elköltözni Belgiumból. Ugyanis, mint minden Belgiumban bürokráciát követel. Az utolsó egy hónapban például meghirdettük a bútorainkat a tweedehandon és a lépcsőházban. Ezzel sajnos nem jártunk túl nagy sikerrel. Az utolsó hétre hagytuk a biciklik értékesítését, amiből végül csak kettőt kellett eladnunk, hiszen két héttel a költözés előtt ellopták a harmadik biciklinket. Hogy ezt a célunkat teljesíthessük, a város szervezett egy remek alkalmat, amikor is a városháza előtt összegyűltek a biciklit eladni és venni szándékozók. Kiírtuk egy cetlire, hogy mennyit gondolunk a bicikliért és 10 percen belül vidáman battyogtunk hazafelé, hogy megnézzük az előzőleg beharangozott Tanks in Town rendezvényt.

 A Belgiumból való hazaköltözés egyik legfontosabb pontja az volt, hogy ki kellett jelentkezni az eredeti papírokkal a városházról. Ez nem csak az utánunk jövők számára fontos, hanem nekünk is, mert helyi adót szabhatnak ki ránk. Harmadik célként megpróbáltuk megszűntetni a bankszámlánkat, de ez ügyben nem jártunk sikerrel, hiszen még vártuk vissza a kauciót. Szerencsére viszont a belgák ezt már rutinosan kezelik, így hazajöttünk után írtunk egy e-mailt, hogy hova utalják a pénzt és hogy zárják be a számlánkat. A lakás bérletét felmondtuk, kijelentkeztünk a szolgáltatóktól majd némi belga csokival és sörrel felszerelkezve levezettük a hazafelé vezető utat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr363322342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Chip (törölt) 2011.10.23. 03:07:44

Szia Judit! Ez már végleges hazaköltözés? Mikor jöttök Ausztráliába? :) Üdv,

Ákos

Tengerke 2011.12.11. 21:15:28

@Blue Chip:
Hehe, egész időben sikerült elolvasnom a posztodat. :-) Igen végleges. Minimum 2 év erejéig. Aztán ki tudja. Lehet, hogy Ausztráliába sodor minket is a sors. ;-)

Blue Chip (törölt) 2011.12.11. 23:33:54

@Tengerke:
Nem baj, a lényeg, hogy elolvastad... :) Ha AUS felé veszitek az irányt, szólj! Addig is a legjobbakat Nektek,

Ákos
süti beállítások módosítása