Tengerke 2011.07.10. 18:23

A belga konyha

Már több belga recepttel megörvendeztettelek benneteket, azonban most engedjétek meg, hogy bemutassam, hogy még mik azok a tipikus ételek, amiket a belga konyhához sorolunk. A még hiányzó recepteket a későbbiekben folyamatosan megosztom veletek.

 

 

-          Csokoládé (elsősorban praliné)

-          Sült krumpli

-          Uitsmijter (sült szendvics sajttal, sonkával, tükörtojással – holland területeken)

-          Fekete gyökér

-          Cikória sajttal és sonkával

-          Stoemp (zöldségekkel passzírozott főtt krumpli)

-          Vol au vent (húsos-gombás tejszínes mártás)

-          Karbonade (belga pörköltféleség, sörrel készítve)

-          Quiche (sós feltétekkel és sajtos szósszal töltött sült tészta)

-          Kagyló

-          Nyúl geuze-i módra (Brüsszel környékén egy spontán fermentált sörben főtt húsétel)

-          Liege-i saláta (Salade Liégoise) (saláta zöld babbal, baconnal, hagymával és ecettel)

-          Waterzooi (gazdag csikrehúsleves zöldségekkel, tejszínnel és tojásokkal)

-          Angolna zöldséges szószban

-          Szendvicsek (boterhammen/tartines)

-          Paradicsomos rák (Rágcsálnivalóként, vagy előételként fogyasztott szürke rák majonézes-paradicsomba töltve)

-          Kolbászok (Pensen vagy Boudins) (Kolbász, melyben a húshoz zsemlemorzsát kevernek. Gyakran almaszósszal és krumplival fogyasszák)

-          Ardenneki húsáruk (füstölt sonka, paté)

-          Blinde vinken (vékony hússzeletbe csomagolt fűszeres darált hús)

-          Goffri

Ha tetszett az írás, kövess facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

http://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr963055446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.