2011.07.10. 18:23
A belga konyha
Már több belga recepttel megörvendeztettelek benneteket, azonban most engedjétek meg, hogy bemutassam, hogy még mik azok a tipikus ételek, amiket a belga konyhához sorolunk. A még hiányzó recepteket a későbbiekben folyamatosan megosztom veletek.
- Csokoládé (elsősorban praliné)
- Sült krumpli
- Uitsmijter (sült szendvics sajttal, sonkával, tükörtojással – holland területeken)
- Stoemp (zöldségekkel passzírozott főtt krumpli)
- Vol au vent (húsos-gombás tejszínes mártás)
- Karbonade (belga pörköltféleség, sörrel készítve)
- Quiche (sós feltétekkel és sajtos szósszal töltött sült tészta)
- Kagyló
- Nyúl geuze-i módra (Brüsszel környékén egy spontán fermentált sörben főtt húsétel)
- Liege-i saláta (Salade Liégoise) (saláta zöld babbal, baconnal, hagymával és ecettel)
- Waterzooi (gazdag csikrehúsleves zöldségekkel, tejszínnel és tojásokkal)
- Angolna zöldséges szószban
- Szendvicsek (boterhammen/tartines)
- Paradicsomos rák (Rágcsálnivalóként, vagy előételként fogyasztott szürke rák majonézes-paradicsomba töltve)
- Kolbászok (Pensen vagy Boudins) (Kolbász, melyben a húshoz zsemlemorzsát kevernek. Gyakran almaszósszal és krumplival fogyasszák)
- Ardenneki húsáruk (füstölt sonka, paté)
- Blinde vinken (vékony hússzeletbe csomagolt fűszeres darált hús)
- Goffri
Ha tetszett az írás, kövess facebookon is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek