Belgiumnak az előnye és a hátránya is az, hogy rengeteg különböző kultúra él együtt.  Így azoknak, akik itt élnek, vagy akár csak ide látogatnak lehetőségük van rengeteg egzotikus gyümölcsöt kipróbálni, ahogy abból már korábban is kaphattatok egy kis ízelítőt. A kipróbált egzotikus gyümölcseink tárházát gazdagítja ez a gyümölcs.  A cserimoya, krémalma, vagy cserimojó az Andok Bolíviai, Chilei, Ecuadori, Kolumbiai és Perui fennsíkjain őshonos. A növény örökzöld, alacsonyan elágazó fa, mely elérheti akár a 7 méteres magasságot is.  A levelei egyszerűek, hosszúkásak. A sárgás-barna virágai kisebb csoportokban nőnek. Minden egyes virág 2-3 cm nagyságú 6 szirommal.

Gyümölcse ovális, összetett, súlya 100 grammtól 2 kg-ig változik. Felülete zöld színű sima, vagy rücskös.  A gyümölcsöt felbontva az 1-2 cm nagy fényes fekete magokat fehéres-sárgás lédús gyümölcshús veszi körül. Íze savanykás-édes, melyet a banán és az ananász keverékeként lehet leírni. A gyümölcsöket éretten eszik, amikor más a húsa könnyen megnyomható, ezért vásárlás után előfordulhat, hogy néhány nap utóérlelést igényel.  Csak rövid ideig eltartható.

 

 

A gyümölcs cukortartalma igen magas és emellett rostokban és egyéb tápanyagokban is gazdag. Kiváló C-vitamin forrás, valamint megtalálható benne B2, B6 vitamin, magnézium és kálium.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr512660263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása