A stoemp egy tipikus belga étel, melynek elkészítése még egy kezdő háziasszony számára sem jelent nagyobb kihívást, ugyanakkor jól mutat az ebédlőasztalon. Mi ezzel vártuk a vendégeinket.

Hozzávalók:

-          krumpli

-          zöldségek (pl: répa, brokkoli, spenót… stb.)

-         

-          tejszín

Elkészítés

Sós vízben külön edényben megfőzzük a meghámozott, mosott krumplit és a zöldségeket. Amikor a zöldségek és a krumpli is kellően puha, akkor összekeverjük azokat, hozzáadjuk a tejszínt és ha szükséges, adunk hozzá még egy kis sót. Ezt a keveréket egy villa segítségével összepasszírozzuk. Azért villával, mert így jobban megmarad a zöldségek textúrája. A stoemp-ot általában húsok mellé fogyasztják. Mi pirított szalonnakockákkal tálaltuk, és hozzá egy tipikus belga tárkonyszószt adtunk. A tárkonyszósz receptjét a későbbiekben még megosszuk veletek.

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr702657588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása