2011.02.13. 11:38
Belga konyha: A stoemp
A stoemp egy tipikus belga étel, melynek elkészítése még egy kezdő háziasszony számára sem jelent nagyobb kihívást, ugyanakkor jól mutat az ebédlőasztalon. Mi ezzel vártuk a vendégeinket.
Hozzávalók:
- krumpli
- zöldségek (pl: répa, brokkoli, spenót… stb.)
- só
- tejszín
Elkészítés
Sós vízben külön edényben megfőzzük a meghámozott, mosott krumplit és a zöldségeket. Amikor a zöldségek és a krumpli is kellően puha, akkor összekeverjük azokat, hozzáadjuk a tejszínt és ha szükséges, adunk hozzá még egy kis sót. Ezt a keveréket egy villa segítségével összepasszírozzuk. Azért villával, mert így jobban megmarad a zöldségek textúrája. A stoemp-ot általában húsok mellé fogyasztják. Mi pirított szalonnakockákkal tálaltuk, és hozzá egy tipikus belga tárkonyszószt adtunk. A tárkonyszósz receptjét a későbbiekben még megosszuk veletek.
Jó étvágyat hozzá!
Szólj hozzá!
Címkék: étel recept ebéd
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek