Tengerke 2011.02.03. 14:46

2738 méter

Nem jelentkeztünk, mert síelni voltunk Franciaországban. A kirándulás a hosszú utazással együtt igazán kellemesre sikeredett.  Pihenésünk helyszíne a 3 völgy volt, mely a világ legnagyobb síterepe. Itt rendezték 1992-ben a téli olimpia egyes számait.  Az időpont megválasztásával egyébként szerencsénk volt, mert a teljes ott tartózkodásunk alatt gyönyörű időben volt részünk. Erősen sütött a nap, és a hegyek teljes pompájukban elénk tárulkoztak.

 Kilátás a hotel ablakából

Szállásunk Brides Les Bainsban volt, ahonnan felvonóval juthattunk fel a három völgy egyikébe a Méribelre. Érdekességképpen megemlíteném, hogy a hely az angolok kedvenc síterepe, ugyanis Londonból egy szomszédos városba repül gép, így viszonylag könnyen megközelíthető. Olyannyira angol barát volt a síterep, hogy egyes bárokban angol anyanyelvű pincérek szolgáltak fel.

Maga a síterep egyébként kikapcsolódási lehetőséget nyújt kisebbeknek, nagyobbaknak és idősebbeknek egyaránt. A síterepen több zöld és kék pálya is található, ami kevésbé gyakorlottaknak ideális, míg haladóknak piros és fekete pályák szolgáltatják a szórakozást. A gyerekek pedig állatokat és akadálypályákkal tarkított pályákon szórakozhatnak.  A környék gazdag termálvizekben is, így aki inkább csak a meseszép kilátást szeretné élvezni a medencéből, úgy annak arra is lehetősége van.

 A hegyek

Mivel láttunk egy fotót, ami az egyik felvonóbl készült, és látszott rajta a Mont Blanc, ezért a kilátás keresésére indultunk. Minden nap egy csúcs került terítékre, de sajnos nem sikerült megtalálnunk a helyet, amit kerestünk. (Lehetséges az is, hogy megtaláltuk, csak éppen az nap nem voltak túl jók a látási viszonyok) Viszont csodálatos érzés volt 2738 magasan meginni egy üdítőt a napsütésben, valamint hősnek érezni magunkat, miután 1000 méteres szintkülönbséget tudtunk le magunk után egyhuzamban. (Tudom, hogy gyakorlott síelőknek ez meg sem kottyan…) A síelés után pedig jól esett a lelazulás a szálloda fürdő részlegében.

Kulináris élményekben is részünk volt, amiről hamarosan beszámolok, illetve a későbbiekben újabb recepteket ismerhettek meg a belga konyhából.

Aki pedig körül szeretne nézni a síterepen, az itt megnézheti a völgyben levő webcamokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr472635964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása