Tengerke 2010.11.09. 13:59

1 hét

Azt hiszem ezek után kb. hetente fogunk jelentkezni. Hétköznapokon Dezső iskolába jár és érdekes esettanulmányokat old meg, míg Judit dolgozik a töménytelen mennyiségű honlapon.

Most már két hétvégével is tartozunk Nektek. Előző hétvégén elmentünk a környéken kirándulni. Első állomásunk egy régi sörfőző torony volt, ami így nézett ki.

A második állomásunk pedig egy kedves kis kastély volt túraútvonalakkal környékezve. Mivel ezt előre nem tudtuk, így nem túráztunk, mert már elég késő volt, amikor odaértünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mostani hétvégénk fantasztikus volt. Szombaton reggel megmutattuk a szülőknek a Kringwinkel nevű találmányt, ahol egy kis időt eltöltöttünk. Igazi kincsekre lehetett itt találni. Pl. találtunk ezüst villákat 15 centért. :-O Nem ez az első eset, hogy azt találjuk, hogy az ár-érték arány meglehetősen alacsony.  Utána főleg otthon dolgoztunk, tanultunk, majd estére hivatalosak voltunk vacsorára. A vacsora finom arab módra elkészített rizses bárányhús volt fenyőmaggal. Nagyon fincsire sikeredett. Desszertnek pedig epret ettünk (nem azt az éretlent, amit otthon időközönként lehet kapni, hanem finom édeset), mert itt évszaktól függetlenül szinte bármit lehet kapni.

Másnap elmentünk Belgium legnagyobb állatkertjébe, mert amikor megláttam, hogy vannak koalák… Ellágyul a szívem, amikor valami szívemnek kedves állatot nézhetek meg, amire már régóta vágyok. Az állatkert itt egészen más, mint otthon. Viszonylag kevés állat van, viszont nagyon interaktív. Folyamatosan vannak tesztek, amiket meg lehet oldani gombok nyomkodásával, meg lehet hallgatni különböző állatoknak a hangjait, amikor egy erdős részen sétáltunk, a vadon hangjait játszották be az úton. Volt egy kisebb kalandpark jellegű rész is, amit természetesen nem hagyhattunk ki.  Ami még nagyon klassz, hogy sokkal nagyobb hely jut az állatoknak is, valamint a zsiráfot felülről lehet csodálni, így jobban meg lehet nézni az egyéni vonásaikat.  A lényeg, azaz  a koalák pedig aludtak, amikor odaértünk. Egyedül egy kisgyerek bömbölésére kapta fel a fejét az egyik, így egy pillanatra láthattunk gyönyörű kis pofiját. Ami még nagyon tetszett az a vörös panda volt, mert így tél elejére igazán csinos lett a bundája. Rettenetesen aranyos volt a négy anyját nyúzó oroszlánkölyök is.

Miután az állatkertben átfagytunk, alig vártuk, hogy átmelegedjünk, és valami ennivalót vegyünk magunkhoz. Az útikönyv ajánlása alapján elmentünk egy közeli városba Lierbe, ahol gyorsan bementünk egy étterembe. Az ételek nagyon finomak és különösen szépek voltak. Sajnos a városból nem sokat láttunk, mert mire végeztünk az estebéddel menni kellett.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr612435955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása