Tengerke 2010.11.01. 12:39

4 napos hétvége

Immár elég régen jelentkeztünk. Azt hiszem lassan belefolyunk a "szürke" hétköznapokba. Ez azért nem jelenti azt, hogy unatkozunk, mindössze annyit, hogy nem feltétlen érdemesek említésre a dolgok.

Ahogy a címben is láthatjátok, itt 4 napos ez a "hétvége". Itt még hozzácsapják a november 2-t is szünetnek. Noh, de ne szaladjunk még ennyire előre.

Hosszas keresgélés után sikerült Dezsőnek találnia eladó férfi bicikliket viszonylag olcsón. Így péntekre beszélt meg egy találkozót, amikor megnézhetünk 2 biciklit is. Mi is késtünk egy keveset, mert iszonyú volt a forgalom péntek délután, viszont a férfi aki kínálta a bicikliket jóval többet késett, mint mi. Amíg a kocsiban ültünk fantáziáltunk, hogy mivel foglalkozhat a férfi. Nem írok le minden egyes ötletet, ami az eszünkbe jutott, mindössze egyet, amiben a végén a férfi megérkezése előtt megegyeztünk: A férfi egy maffiatag, a holland junkie-któl vette a biciklit, és droggal fizetett a biciklikért. Erre megérkezett a férfi egy fekete Volvo SUV-val. A biciklik valóban Hollandiából származtak, és a garázsban pihent még egy porshe is... :-) Amikor visszaértünk az autóba gondolhatjátok, hogy mennyire nevettünk... Amíg Dezső próbálgatta a bicikliket, beszélgettem a férfivel, és kiderült, hogy vegyész, aki vegyszer alapanyagok értékesítésével foglalkozik. (Állandóan beléjük ütközök úton-útfélen.) Egyébként megvettük az egyik csodabiciklit. :-) Így mostantól Dezső is biciklis lesz, akiket itt gyalogosként nem igazán szeretünk, mert mindig el szeretnének ütni bennünket.

Szombaton a 4 napos hétvégére, és a 3 napos zárvatartásra való tekintettel vásárolni mentünk. Olyan tömeg áramlott a bevásárlóközpontba, hogy 3 kilométeres dugó keletkezett belőle. Szerencsére "Marika" a GPS segített, hogy elkerülő utat találjunk, így megúsztuk a dugóban állást, és közben gyönyörű tájakon jártunk. Itt most a fák levelei olyanok, mintha égnének. Az egész koronájuk gyönyörű lángvörös. Természetesen a bevásárlóközpontban iszonyú tömeg volt. Lehetett kóstolni rengeteg finomságot, meg gin-tonikot. Szombat estére pedig vendégeket vártunk: Glóriáékat a magyar párt, akiről már olvashattatok és Jarkkoékat a finn párt, akik közül Jarkkoval szoktunk kirándulni, Elina pedig látogatóba érkezett. Ezért gondoltuk, hogy valami magyaros étellel örvendeztetjük meg őket. A választásunk a körözöttre és a mákos nudlira esett. Vettünk valami túrónak nevezett képződményt, ami nagyon jó volt körözötthöz, és nagy sikere is volt, azonban teljesen más, mint az otthoni. Egy sós joghurt-szerű lében voltak apró mozarella golyócskák. A mákos nudlihoz pedig volt itthon minden, csak darálónk nem volt. Így darálót szerettünk volna venni. Azonban a daráló olyan drága volt, hogy nem kívántunk érte kiadni annyit. Ezért kitaláltuk, hogy vegyünk borsőrlőt. Majd az is jó lesz. Erre mondtam Dezsőnek, hogy az nem hatékony, és mire ledarálnánk benne a mákot, belefájdulna a kezünk. És ekkor megláttuk a megoldást: Az elektromos borsőrlőt, ami valamilyen oknál fogva olcsóbb volt, mint a manuális. :-O. Így elemekkel együtt megvettük.

Hazaérve gyorsan nekiestünk a borsőrlő tanulmányozásának. Ha hiszitek, ha nem 2 óránkba telt, mire ki tudtuk nyitni, és még negyed óra volt, mire az elemeket bele tudtuk helyezni. :-O Amikor ezzel a rettenetesen nehéz művelettel végeztünk, megtöltöttük mák és kristálycukor keverékével, ami igen jól nézett ki. Majd rakok fel fotót is. És akkor nyomjuk a gombot, és nem őröl, csak egy furcsa elhaló hangot ad, és világít benne egy led. Kicsit igazítottunk rajta, és gombnyomásra szórta ki magából a cukrot és a mákot eredeti formájában. Állítottunk ismét rajta, és ekkor már szépen darálta a mákot és a cukrot, de a hatékonysága mondanom sem kell, hogy mennyire alacsony volt... Így végül a sima nudli mellett döntöttünk pirított zsemlemorzsával. (Ez is otthonról van.) A vendégség jól sikerült. A Salmiakkiról pedig megtanultuk, hogy alattomos egy jószág.

 Másnap az előző napi ferde este következményeképpen kevés aktivitással beértük. A lakást kitakarítottuk, reggeliztünk, majd elmentünk, hogy megnézzük az egyesek által felfújt habos tortának titulált városházát belülről is. Igazán érdekes volt.

 A következő program a mosás volt. Ez azért volt izgalmas, mert először próbáltuk ki a mosás élményét egy mosószalonban. A mosás itt nem olcsó (6 kg ruha 4 euró, 13 kg ruha 7,2 euróba kerül.) Viszont a legtöbb diák, és akár felnőtt számára sincs más megoldás, mert a lakások java részében nincs még hely sem a mosógépnek. Amíg Dezső várta, hogy elkészüljön a mosás, otthon kitakarítottam, és brokkolikrémleves főztem. :-)

 Dezsővel korábban problémánk volt egy "igen fontos" :-) területen: A römizés terén. Ugyanis mindketten máshogy szerettük játszani. Aztán egyik nap hajlott arra, hogy kipróbáljuk az általam szeretett szabályok alapján. Annyira tetszik neki a játék, hogy azóta szinte minden nap játszunk. Azért ilyen élvezetes, mert sokkal nagyobb szabadságot ad, mint a klasszikus rabló römi, és így sokkal jobban megmozgatja az agyat is. A játékszabály a következő: Az osztó mindenkinek 5 lapot oszt. Minden körben húzni kell, és nincs dobás. Minimum 51-et kell letenni. Ha valaki egyszer már lerakott az asztalra, onnantól szabadon garázdálkodhat az asztalon található lapokkal. Egy csoportban minimum 3 egymást követő számnak vagy formának, vagy 3 azonos számnak vagy formának kell lenni 3 különböző színben. Amiben még változtattunk, hogy ha 2 azonos forma vagy szám van lent egy joker-rel, akkor ha egy harmadik formát vagy számot hozzáteszünk, akkor a joker felvehető. Ha Ti is kedvet kaptatok a játékhoz, szívesen várjuk az élményeiteket!

 További kellemes pihenést!

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr642413456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása