Most egy hosszabb időszakról kaptok beszámolót. A hétköznapok szorgosan telnek. Dezső suliba jár, én pedig kreatívkodok a neten. 

 Legérdekesebb természetesen a hétvégénk volt ismét. Szombaton úszni voltunk. Dezsőnek van sportkártyája, így ő ingyen használhatja az uszodát, kívülállóknak meg rettenetesen komoly összeget 2 eurót kell fizetni. Mondjuk nincs más egy 25 m-es medencén kívül 4 sávval és iszonyatos mennyiségű emberrel. Nem voltunk elragadtatva az uszodától, de a mozgás kell, és még megyünk más időpontban is, hátha akkor kevesebben lesznek, és jobban élvezhetjük az uszodát.

 Vasárnap Mechelent és Antwerpent látogattuk meg. Mechelennek nagyon szép a történelmi belvárosa. Antwerpen pedig szerintem nagyon klassz. Itt is vásár volt, amikor megérkeztünk... :-))) Vettem is egy zárt lapostalpú cipőt, hogy ne marja szét a cipő sarkát a macskakő. Aki egyszer szeretne látogatóba jönni, ajánlom, hogy mindenféleképpen hozzon lapossarkú és vagy sportcipőt, amiben közlekedhet. Szóval Antwerpen csodálatos volt. Nagyon tetszett a folyó alatti gyalogos alagút, meg a hús-ház.. Ha valaki arra jár, mindenféleképpen térjen be a hús-házba. Olyan klassz kiállítást láthattunk, hallhattunk, érezhettünk, próbálhattunk, hogy teljesen odáig vagyok érte. Ennek a háznak a tulajdonosa egy hangszergyárat üzemeltetett, ami Belgium utolsó működő hangszergyára volt. Ennek a tiszteletére berendeztek egy interaktív kiállítást a hangszerekből. A legtöbb hangszernek meg lehetett hallgatni a hangját, volt amelyiken játszani is lehetett. Rettenetesen élveztük. Különösen azt, amikor az egyik hangszernél a társaság spontán elkezdett táncolni. :-) Nem is tudom, hogy voltam-e már ilyen múzeumban... Egyébként nem akartunk bemenni. Mondjuk nem is az 1 euró miatt, amibe került, hanem időhiány miatt. Szerencsére a biztonsági őr látta a tanácstalanságunkat, és rábeszélt minket, hogy menjünk be. Az egész hétvégéből ez tetszett a legjobban. 
 Voltunk még abban a házban, amelyik bemutatja a könyvnyomtatás fejlődését. Ez is érdekes volt, és ráadásnak rengeteg híres Rubens festményt is láthattunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr182387102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása