Pénteken este végre megismerkedtem én is Glóriáékkal a másik magyar párral. Elmentünk hozzájuk, és sokat beszélgettünk, sztorizgattunk, és persze sört iszogattunk. :-)

 Szombaton Brüsszelben voltunk, ahol mostunk, illetve vásároltunk. Vettünk a Corában egy kis grillsütőt, mert itt nincs sütő a lakásban, és a mikróban elkészítve meg nem olyan jók az ételek. Szerencsénkre éppen akciós volt egy grillsütő, így olcsón sikerült beszereznünk. Mivel egész nap csodálatosan sütött a nap, délután elmentünk ismét a botanikus kertbe, ahol új területeket fedeztünk fel, illetve sikerült lefotózni egy gyönyörű krókuszmezőt.

 Vasárnap pedig kirándulni mentünk Liegebe. Miután nagy nehezen találtunk parkolóhelyet, elindultunk, hogy találkozzunk egy másik külföldiekből álló csoporttal. Amikor kiértünk a Meuse partjára iszonyatos tömeg fogadott minket. A rakparton 1,5 km hosszú vásár terült el. Iszonyatos tömeg. Mindenfélét lehetett kapni, ami nálunk otthon nem is szokás még a vásárokon sem. Lehetett kapni háziállatokat (tengerimalac, papagáj...), kínai specialitásokat, goffrit :-), pékárut, virágot, vicces fehérneműket, és még egy csomó mindent. Miután kivásárolgattuk magunkat, találkoztunk a külföldiekből álló csoporttal. Velük együtt megnéztünk néhány helyi nevezetességet, illetve megmásztuk a helyi "Gellért hegyet", ahová egyetlen egyesen közel 400 fokból álló lépcsősoron jutottunk fel. Amikor felértünk, a lépcsők tetején egy pad fogadott minket, ahol elfogyasztottuk jól megérdemelt sörünket, míg a többiek is lassan felértek. Amíg itt várakoztunk furcsa nyávogásra lettünk figyelmesek. Egyik srác odament, és látta, hogy egy beszélő papagáj. Nagyon élveztük a dolgot. Még egy darabig elbeszélgettünk vele, mert hogy köszönni is tudott franciául. :-)

A hegyről lefelé 5en elszakadtunk a többiektől, és valami étkezdét kerestünk. Liege rettenetesen drága, de még annál is drágább, mint amit el tudtunk képzelni. Mivel 5,5 euró alatt nem találtunk még egy gyrost sem, így gondoltuk, betérünk a jól ismert McDonald's-ba, ahol gondoltuk a megszokott árak fogadnak minket. Hát tévedtünk... Bevezető áron vettünk két kisebb szendvicset 2-2 euróért. Egy nagyobb szendvics már itt is 6 euró feletti áron volt kapható. Ráadásul - még ilyet sem láttunk - fizetni kellett a mellékes használatáért is. :-O Miután jóllaktunk,a kocsi keresésére indultunk. Közben megnéztük a Liege-i katedrálist. A kocsi megtalálása nem volt egyszer feladat, mert a nagy vásári forgatagban szinte el is felejtettük, merre áltunk. Miután megtaláltuk az autót Hoegardenbe indultunk.

 Hoegarden egy kedves kis városka, ahol éppen a helyiek rendeztek bicikli versenyt, ezért kicsit nehezebb volt a városban közlekedni. Gyorsan leparkoltunk, és utunkat a sörfőzde irányába vettük. A 6 eurós belépőért cserébe egy interaktív kiállítást nézhettünk meg, ahol meg lehetett fogni és szaglászni a sör alapanyagait, illetve beleülhettünk egy régi-régi teherautóba (asszem Renault volt). A kiállítás után pedig kaptunk egy pohár/korsó sört attól függően, hogy simát, citromosan, vagy rosét választottunk, illetve kaptunk egy-egy doboz sört is ajándékba. A sör miatt a sofőr sem aggódott, mert Belgiumban szerencsére nincs zéró tolerancia. (A tolerált alkoholmennyiség 0.5 gram alkohol 1 liter vérben) Hoegardenben még megnéztük Belgium legnagyobb rokokó templomát is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr692365152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása