Tengerke 2010.10.03. 17:11

Meglepetések

Csütörtökön reggel bementünk egy órára, de mivel nem találtuk túl izgalmasnak otthagytuk. Az óra után elő szerettünk volna fizetni a helyi diákoknak "kedvezményesen" előfizethető internetre a Kotnetre. Az irodában azt mondták, hogy egyszerre egy ember csatlakozhat a netre jelszó használatával, és nekem mivel nem vagyok diák, nem jár ez az előfizetés. Ezért úgy döntöttünk, hogy más lehetőségek után nézünk. Itt helyben rögtön a kezünkbe is nyomták a Telenet ajánlatát, melyből kiderül, hogy ugyanazokkal a fel és letöltési sebességgel az internetet 5%-kal olcsóbban kapjuk meg, ha egy évre előre kifizetjük... Gondolhatjátok, hogy nem hezitáltunk, hogy másik lehetőségeket keressünk. Mivel éhesek voltunk, étkezőt kerestünk. Az egyetemi campuson belül találtunk egy étkezőt (ALMA-t) azonban olyan sorok álltak, hogy be sem mentünk. Elmentünk a második ALMÁ-ba, ami kieső helyen volt, de itt is óriási tömeg volt. A sorok végén még acapella műsorral is szórakoztatták a tömeget. Mondanom sem kell, hogy itt sem álltunk sorba. Mivel itt Leuvenben egységes időben van az ebédszünet, így nem is próbálkoztunk tovább, hanem elmentünk a város szélén levő használt-kacat boltba, hogy bútorokat nézzünk. Azonban amikor mentünk befelé, találtunk egy étkezőt. Bementünk, kiválasztottuk, hogy mit kérünk, majd amikor rendeltünk, közölték velünk, hogy ez csak az ott dolgozóknak van, így nem kaptunk ennivalót. :-)

 Így éhesen mentünk be a splitbe. Érdekes kacatokat és bútorokat találtunk, de egyiknél sem volt az az érzés, hogy ez az igazi, így vásárlás nélkül hagytuk el az üzletet. - Amíg ezeket a sorokat írom, izgalmak vannak, mert túlhevült az olaj, és megszólalt a tűzjelző. - Innen megebédeltünk végre egy harmadik ALMÁban, ami után internetszolgáltatókat kerestünk nem sok sikerrel.

 A napunk következő pontja a nyelviskolai teszt volt. Előző nap felhívtak telefonon, hogy 4 órakkor tesztírás lesz. Nem gondoltuk, hogy a tesztírás ennyire különbözik az otthoni megszokottól. Odaértünk 4 előtt, és közölték, hogy a tesztírás egy másik épületben van. Odamentünk az 2-es 3-as csoporthoz, de nem voltunk a listán, így átküldtek minket a 4-es 5-ös csoportokhoz. Ott sem szerepeltünk a listán, ezért visszaküldtek minket az irodába, ahol mondták, hogy előbb ki kell fizetnünk az oktatást, ahhoz, hogy tesztet írjunk. Itt ért minket az első meglepetés, hiszen nem is biztos, hogy bekerülünk a nyelviskola bármelyik csoportjába is. Miután kiáltuk a sort, és láttuk, hogy késni fogunk az 5 órás időpontról, amikor is átvehettük a lakás kulcsait, szóltunk a tulajnak, hogy csak 6-ra érünk oda.  A sorok kiállása után f 5-kor meg is kezdtük a teszt írását. A teszt önmagában nem volt semmi 100 kérdésből állt. Miután megírtam, és úgy döntöttem, hogy már felállok, mert mennem kell, vettem észre, hogy kell egy fogalmazást is írni 200 szóval. Gyorsan összekaptam egy megadott téma alapján néhány mondatot, majd felálltam, hogy na most akkor rohanok. Amikor átvették a teszteket, közölték, hogy akkor mehetek szóbelizni... :-O Ez volt a sokadik meglepetés. Mondtam, hogy rohannom kell. Erre előreengedtek, de így is sok időbe telt a szóbeli. Sajnos a szóbelin az idegességem miatt meg sem tudtam szólalni német és angol szavakat hablatyoltam össze-vissza, és csak néha keveredett bele egy-egy holland. Eléggé lehordott a vizsgáztató. Látszott, hogy még nincs rutinja a vizsgáztatásban, és így nem vette észre, hogy már kilóméterekkel arrébb vannak a gondolataim. Miután megszabadultunk a nyelviskolától a lakás felé vettük az utunkat. A tulaj mindent megmutatott, majd felhordtuk az az autóban levő cuccokat, és egy kis pakolás után visszamentünk Brüsszelbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyleuven.blog.hu/api/trackback/id/tr162341885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása